Νυχτερινός φωτισμός: Ρυθμίσετε τα Windows για βραδινή ξεκούραστη εργασία

Στη σημερινή εποχή, όπου οι ώρες που περνάμε μπροστά από οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών αυξάνονται συνεχώς, η φροντίδα για τα μάτια μας γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Το μπλε φως των οθονών μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας και τη γενική ευεξία μας.

Η λειτουργία “Νυχτερινού Φωτισμού” στα Windows μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μείωση της κούρασης των ματιών και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο ρύθμισης αυτής της νυχτερινής λειτουργίας, προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία των χρωμάτων και ρυθμίζοντας ένα χρονοδιάγραμμα για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της.

Εύκολη Ενεργοποίηση και Απενεργοποίηση

Αρχικά μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε τον νυχτερινό φωτισμό εύκολα από την taskbar με δυο κλικ. Στο Notification Center που βρίσκετε κάτω δεξιά στην taskbar (11) πατήστε κλικ και στο πτυσσόμενο μενού πατήστε το αντίστοιχο κουμπί (12) του νυχτερινού φωτισμού για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ή αργότερα να την απενεργοποιήσετε.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αλλάζει χρώμα το κουμπί και αντίστοιχο εικονίδιο του κουμπιού (ήλιος ή φεγγάρι).

Ρύθμιση θερμότητας χρώματος και αυτόματος προγραμματισμός

Αρχικά ανοίξτε το μενού (1) και κάντε κλικ στις ρυθμίσεις (2) στο εικονίδιο με το γρανάζι.

Όταν ανοίξει το μενού των ρυθμίσεων επιλέξτε το σύστημα (3) και στη συνέχεια την επιλογή Οθόνη (4).

Στο μενού Φωτεινότητα και χρώμα πατήστε στην μπάρα (5), όχι στο κουμπί δεξιά.

Αρχικά ενεργοποιήστε τον νυχτερινό φωτισμό από το κουμπί (6) και σύρετε την μπάρα (7) στο σημείο που επιθυμείτε ρυθμίζοντας πόσο “θερμό” να είναι το χρώμα.

Ενεργοποιώντας τον διακόπτη του προγραμματισμού (8) θα εμφανιστεί το χρονοδιάγραμμα αυτόματης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της λειτουργίας. Επιλέξτε την ώρα που επιθυμείτε να ενεργοποιείται το βράδυ και αντίστοιχα να απενεργοποιείται το πρωί η λειτουργία του νυκτερινού φωτισμού.

Μέσα από αυτόν τον μικρο οδηγό, είδαμε πώς να ενεργοποιήσετε και ρυθμίσετε την λειτουργία Νυχτερινού Φωτισμού των Windows που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ματιών σας από το μπλε φως και να βελτιώσει τον ύπνο σας.

Εάν το άρθρο αυτό σας βοήθησε ή έχετε άλλες τεχνικές για την προστασία των ματιών σας πριν από τον ύπνο, μοιραστείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση