Audiobooks στην Ελλάδα: Η νέα Τάση της Ακουστικής Ανάγνωσης

Τα Audiobooks ή ηχητικά βιβλία, αποτελούν μια νέα διαδραστική εμπειρία που επιτρέπει στους “αναγνώστες” να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους βιβλία με τη βοήθεια της ακοής τους. Στην Ελλάδα, η τάση αυτή έρχεται με καθυστέρηση, αλλά οι τρεις μεγάλες πλατφόρμες, Jukebooks, Bookvoice, και Auvril, φαίνεται να καθοδηγούν τον χώρο κάνοντας τους Έλληνες να ξανά αγαπήσουν τα βιβλία.

Jukebooks: Η Πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤ1

Η Jukebooks, δημιουργία του Ομίλου ΑΝΤ1, είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία Audiobooks. Με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών στην αφήγηση, προσφέρει ένα συνδρομητικό μοντέλο, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλους τους τίτλους με μηνιαία συνδρομή 9,99 ευρώ.

  1. Ποικιλία Τίτλων: Με μια ατελείωτη βιβλιοθήκη Audiobooks, η Jukebooks καλύπτει ευρεία γκάμα θεμάτων και ενδιαφερόντων.
  2. Συνδρομητικό Μοντέλο: Το συνδρομητικό μοντέλο προσφέρει στους χρήστες απεριόριστη πρόσβαση σε όλους τους τίτλους με μηνιαία συνδρομή, προσφέροντας οικονομική ευελιξία.
  3. Αφήγηση από Γνωστούς Ηθοποιούς: Η παρουσία γνωστών ηθοποιών στην αφήγηση προσθέτει ποιότητα και αυθεντικότητα στην εμπειρία ακρόασης.

Bookvoice: Ο όμιλος Public και η Πρωτοπορία στη Δημιουργία Audiobooks

Η Bookvoice έχει επιτύχει να θεωρείται μία από τις σοβαρές προσπάθειες στον τομέα των Audiobooks στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2021 και συνδυάζει τις προσπάθειες μεγάλων εκδοτικών οίκων. Με εκατοντάδες διαθέσιμους τίτλους, προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς Audiobook και την ακρόαση μέσω εφαρμογής σε smartphone, tablet ή υπολογιστή.

  1. Συνεργασία με Media Agencies και Εκδοτικούς Οίκους: Η Bookvoice προκύπτει από τη συνεργασία μεγάλων media agencies και εκδοτικών οίκων, προσφέροντας πλούσιο περιεχόμενο και υψηλή ποιότητα.
  2. Εύχρηστη εφαρμογή: Η εφαρμογή της Bookvoice είναι συμβατή με smartphone, tablet και υπολογιστή, παρέχοντας ευελιξία στην ακρόαση.
  3. 300+ παιδικά βιβλία: Ακούς όποιο παιδικό audiobook θέλεις, όποτε θέλεις. Χωρίς κανέναν περιορισμό.
  4. Συμμετοχή Γνωστών Ηθοποιών και Καλλιτεχνών: Γνωστοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες έχουν συνεισφέρει στην παραγωγή των Audiobooks, προσθέτοντας κύρος στο περιεχόμενο.

Auvril: Η Πρώτη ελληνική εταιρεία audiobooks

Η Auvril προσφέρει μια διαφορετική μεικτή προσέγγιση. Με εφάπαξ αγορά ενός βιβλίου από τα audiobooks Auvril Premium ή συνδρομή στα audiobooks Auvril Originals, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες ηχητικών βιβλίων.

  1. Εφάπαξ Αγορά ή Συνδρομή: Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εφάπαξ αγορά ενός βιβλίου ή μηνιαία συνδρομή.
  2. Κινητό, tablet, laptop ή υπολογιστής. Πολλαπλές δυνατότητες για τη συσκευή που σας ταιριάζει.
  3. QuickLearns: Tα QuickLearns μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά, παρέχουν τα key points όλου του αντίστοιχου audiobook.

Είτε είστε λάτρεις της παραδοσιακής ανάγνωσης, είτε όχι, οι πλατφόρμες Audiobook ανοίγουν έναν νέο κόσμο που μπορείτε να “ακούσετε” τα βιβλία οποιαδήποτε στιγμή. Από συναρπαστικές αφηγήσεις μέχρι εμβληματικά έργα, η εμπειρία του Audiobook μπορεί να εμπλουτίσει την καθημερινότητά σας.

Εκμεταλλευτείτε τις δωρεάν δοκιμαστικές μέρες που δίνουν οι πλατφόρμες, επιλέξτε ένα Audiobook και αφεθείτε στη μαγεία των λέξεων που ζωντανεύουν μέσα από τις φωνές των αφηγητών. Ανακαλύψτε τον ατελείωτο κόσμο των βιβλίων με ένα απλό πάτημα του κουμπιού "Play" ! Καλή ακρόαση !

Similar Posts