Ventoy: Δημιουργία bootable USB & Εγκατάσταση λειτουργικού

Το Ventoy είναι μια δωρεάν δημοφιλή εφαρμογή για τη δημιουργία bootable USB drive με πολλαπλά ISO images αρχεία στο εσωτερικό του. Ξεχάστε τα DVD (η αν ο υπολογιστής δε διαθέτει optical drive1) with a USB stick you can have all the ISO images together2 έτοιμα προς άμεση εγκατάσταση μέσα από ένα αρχικό μενού επιλογής κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Με το Ventoy, απλά αντιγράψετε τα αρχεία ISO/WIM/IMG στο USB φλασάκι σας και αμέσως μπορείτε να τα εκκινήσετε (boot). Στην εκκίνηση έχετε τη δυνατότητα επιλογής μέσω ενός μενού που εμφανίζει με όλα τα εκκινήσιμα συστήματα που έχετε αντιγράψει στο USB.

Main Features:

  • Convenience: Copy & paste your ISOs into the USB folder and reboot.
  • Multiple Functional: Boot Windows, Linux, Unix, ChromeOS, etc. operating systems.
  • Total Flexibility: Boot immediately from ISO, WIM, IMG, VHD(x), and EFI files.
  • Compatibility: Με 1200 δοκιμασμένες διανομές λειτουργικών.
  • Open Source Code: Δωρεάν με άδεια ανοικτού λογισμικού.

Δημιουργία εκκινήσιμου USB

  1. Κατεβάστε and decompress the ventoy.
  2. Run Ventoy2Disk.exe from the folder you unzipped.
  3. Select the USB drive you want to install Ventoy on.
  4. Attention. The USB drive will be formatted, if there is data inside it will be lost.
  5. Αφού ολοκληρωθεί, απλώς αντιγράψτε τα ISO αρχεία στο στικάκι σας.

Εκκίνηση και χρήση

  1. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας με το στικάκι USB συνδεδεμένο. Αν δεν είναι προεπιλεγμένη η εκκίνηση από USB τότε κατά την εκκίνηση πατήστε το F12 για να φορτώσει το Ventoy από το USB.
  2. Επιλέξτε από τα ονόματα των ISO αρχείων που θα εμφανιστούν στο μενού με ένα κλικ για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Δε χρειάζεστε να κάνετε όλα τα βήματα κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε ένα νέο ISO αρχείο, απλά συνδέετε το φλασάκι και κάνετε copy & paste το ISO που θέλετε να προσθέσετε !

Σε περίπτωση που θέλετε να αναβαθμίσετε την έκδοσή του Ventoy που είναι εγκατεστημένο στο φλασάκι τότε ακολουθήστε τα βήματα 1,2,3 και προσοχή πατήστε το Update, η έκδοση θα αναβαθμιστεί και τα αρχεία ISO θα μείνουν ανέπαφα.


Το Ventoy είναι μια αποτελεσματική λύση για να έχετε πολλαπλά ISO αρχεία διάφορων εγκαταστάσεων λειτουργικών συστημάτων σε ένα στικάκι. Αξιόπιστο εργαλείο για κάθε χρήστη που θέλει να εγκαταστήσει οποιοδήποτε λειτουργικό χωρίς τη χρήση CD η DVD.


  1. Optical Drive: Στους υπολογιστές ένας οδηγός οπτικού δίσκου είναι η συσκευή που χρησιμοποιεί φως laser σαν μέρος της διαδικασίας ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων σε δίσκους CD ή DVD. ↩︎
  2. ISO images: Μια εικόνα οπτικού δίσκου (ή εικόνα ISO) είναι ένα αρχείο που περιέχει όλα όσα περιέχει ένας οπτικός δίσκος CD ή DVD συνήθως με κατάληξη .ISO. Το αρχείο αυτό μπορεί να εγγραφεί σε έναν οπτικό δίσκο ή να χρησιμοποιηθεί εικονικά από το λειτουργικό μας σύστημα. ↩︎

Similar Posts

Leave a Reply